Doğan Bey, yeni yaptırdığınız sump la ilgili biraz bilgi verirmisiniz tasarımda değişiklik varmı? Bu arada kayalarla ilgili değişikliği az önce tamamladım su biraz durulsun resimleyip siteye ekleyeceğim.
Arif abiye bende katılıyorum sumpta kaya olumlu olmak ile beraber pislik tutmak ve zararlı bir sürü canlı oluşumuda tetikleyebiliyor.Mesela flatworm lar gibi..Kendi tankımda var ve sırf sumpta bulunan kayaları iptal etmek için ve yeni model bir sump için sırıfdan sump yaptırdım bu aralar yerleştiricem.
"İnsan dilinin altında gizlidir."
Doğan Bey, yeni yaptırdığınız sump la ilgili biraz bilgi verirmisiniz tasarımda değişiklik varmı? Bu arada kayalarla ilgili değişikliği az önce tamamladım su biraz durulsun resimleyip siteye ekleyeceğim.
Bugün Doğan Beyin teşviği ile birşeyler yaptım ancak şunu anladım ki ben bu işte yeteneksizim
Yorum ve önerilerinizi esirgemeyin lütfen.
Sol tarafı aynı bıraktım.
Sağ taraf değiştirildi.
Genel görünüm.
ortayı boş bırakıp ortadaki teferruatı sağa sola dağıtırsanız güzel bir iş çıkacak ortaya.. antiasları nereden aldınız cok güzeller maaaşallah..
Arif Bey önerinizi dikkate alacağım ve ortayı boşaltacağım.
Antias ları sağolsun Ali Rıza Bey sayesinde edindim keyifleri çok yerinde çok sağlıklılar maşşallah.
Arif Bey, tavsiyenize uyup ortayı boşalttım ve sanırım en güzel böyle oldu gerçekten içime sindi şimdi. Bana bu konuda verdiğiniz tavsiye ve cesaret için size ve Doğan Bey'e çok teşekkür ederim.
Maşallah gün gelir spsleriniz ortayı kapatır inş. =) Yeni partide Anthiaslar var boş geçmeyin derim özellikle purple tuka ve sunsetleri çok yakışır tankınıza.Mevcut olanlarda çok güzel görünüyor birkere daha Maşallah.Birde sağ tarafdaki kayalarda beyaz plate tarzında bir canlı var sanki ölmüş beyezlamış gibi duruyor resimden mi yoksa ölmüşmü eğer ölmüş ise çıkarın derim..
"İnsan dilinin altında gizlidir."
Doğan iyi dileklerin için çok çok teşekkür ederim. Yazını geç görebildiğim için dediğin anthiasları malesef kaçırdım
Sağ taraftaki favites geldiğinin ikinci günü bembeyaz olmuştu ancak içteki ikinci rengi duruyordu (fosforlu yeşil) bende biraz bekleyim dedim yaklaşık 2 ay 10 gün oldu giden rengi yavaş yavaş geri yerine geliyor yani tekrar kızarıyor bu normal mi bimiyorum ama gün geçtikçe sanki ilk geldiği rengi geri alıyor.
Güncel su değerlerim;
Nitrat : < 1
Fosfat : 0
PH : 8.3
Kh : 9.38
Ca : 371.52
Tuzluluk : 1023.5
Sıcaklık : 25C
Kendime çıkarttığım sonuç Ca reaktörünün co2 'sini fazla kısmışım sanırım biraz kabarcık sayısını arttırdım.
Yeni dizayn çok güzel olmuş. calılar eklendikçe daha doğal bir görüntü çıkacak ortaya.